Samenwerking ook buiten de muren van de Gift City

Vrachtauto de Gift City Zwolle

Wie dacht dat de Gift City zich voornamelijk bezighield met het werk van vrijwilligers in de Twinkelwinkel, het City Café, de Keuken, het Talentenbureau en de Meubelloods binnen de vier muren van de Gift City is niet half op de hoogte van wat voor bijzondere dingen hier nog meer gebeuren!

Naast het waardevolle werk wat plaatsvindt aan de Rieteweg 12, werkt het concept van de Gift City nog zoveel verder door. Juist de gebeurtenissen die vaak achter de schermen gebeuren en de website of social media niet halen zijn vaak integer en hartverwarmend mooi.

Zo kregen we bij de Gift City onlangs nog bericht via een woningbouwvereniging waar we vanuit de Gift City vaker mee samengewerkt hebben van een aantal dankbare nabestaanden van een overleden familielid.

 

In hun bericht stond het volgende:

‘Mede namens mijn familie wil ik u als woningbouwvereniging nog bijzonder hartelijk danken dat u ons hebt gewezen op het bestaan van de Gift City. Nog dezelfde middag, op de dag dat wij met u in december de voorinspectie in de woning hebben gedaan, namen wij contact op met de leidinggevende van de Gift City, met wie het vervolgens snel schakelen was.

Afgelopen vrijdag hebben medewerkers van de Gift City conform afspraak de besproken meubels en nog enkele andere bruikbare spullen in ontvangst genomen. Wat een fijne mensen allemaal en wat een fijne gedachte dat de gedoneerde inboedel een gepaste bestemming vaat vinden’.

 

Hoe mooi is het dat we met woningbouwverenigingen en familie/ nabestaanden samen mogen werken naar een gepaste oplossing voor overgebleven spullen. Spullen met vaak een emotionele waarde en lading. Spullen waarmee andere mensen vaak nog enorm geholpen zijn en waar ze zelf de financiële middelen niet voor hebben.

Raken dit soort verhalen uw hart ook of kent u soortgelijke situaties waarbij er nagedacht moet worden over de bestemming van een inboedel. De Gift City denkt graag met u mee en weet vaak een mooie bestemming voor veel meubels en andere materialen.