Logo Meubellloods 100

Wat is de Meubelloods?

De Meubelloods

De Meubelloods is een onderdeel van de Gift City waar gebruikte (of soms nieuwe) meubels binnen komen, die vervolgens gratis beschikbaar worden gesteld aan mensen die geen geld hebben om deze goederen zelf aan te schaffen.

De Gift City werkt samen met Klus in de Wijk (distributie) en Present Zwolle (advies) bij het verzamelen en uitdelen van goederen voor mensen in Zwolle.

Voor wie zijn de goederen van de Meubelloods?

Mensen die begeleid worden door Maatschappelijke Organisaties, kunnen goederen zoals banken, bedden, kasten en witgoed, uitzoeken bij de Meubelloods. Ook zijn er soms kinderwagens en buggy’s etc.

Dit kan alleen wanneer:

  • zij geen geld hebben om deze goederen zelf aan te schaffen
  • er geen bijzondere bijstand e.d. van de Gemeente Zwolle mogelijk is voor deze goederen
  • het niet mogelijk is om op andere manieren hier goedkoop aan te komen of om hiervoor te sparen
  • zij in Zwolle wonen
  • de aanvraag door een hulpverlener van een Maatschappelijke Organisatie wordt gedaan

Hulpverleners kunnen voor hun cliënt een aanvraag indienen door het aanvraagformulier hiernaast volledig in te vullen.

Waarom doen we het zo?

De vraag naar goederen is hoog. Daarom zien wij ons genoodzaakt om specifieke vragen te stellen over de urgentie van het ontvangen van goederen door cliënten, zo kunnen we ervoor zorgen dat de mensen die het hardst goederen nodig hebben, gebruik kunnen maken van deze dienst.

 

Let op: de Meubelloods is open (en telefonisch bereikbaar) van dinsdag t/m vrijdag tussen 09:30 – 12:30 uur. 's Middags is de Meubelloods gesloten!

 

Ontvangen van goederen

Na ontvangst van het aanvraagformulier, beoordeelt de Gift City op basis van de bovenstaande criteria of de aanvraag in behandeling genomen wordt en neemt contact op met de hulpverlener. De hulpverlener kan daarna samen met zijn/haar cliënt komen kijken in de Meubelloods. Zonder aanwezigheid van de hulpverlener kunnen we helaas geen goederen laten uitzoeken. Zijn er in een later stadium andere goederen nodig, dan dient hiervoor een nieuwe aanvraag gedaan te worden door de hulpverlener.

Bezorgen, kosten en annuleren

  • De goederen kunnen worden thuisbezorgd door Klus in de Wijk in opdracht van de Gift City. Hiervoor geldt het volgende: uitgezochte goederen worden zo spoedig mogelijk thuisbezorgd om de opslagcapaciteit van de Meubelloods niet onnodig te belasten. Dat betekent dat goederen dus pas uitgezocht kunnen worden op het moment dat deze ook daadwerkelijk thuisbezorgd kunnen worden (en niet als dat pas een paar weken later kan).
  • Uitgezochte goederen die langer dan twee weken blijven staan, worden weer vrijgegeven.
  • Goederen die uitgezocht zijn, kunnen alleen kosteloos geannuleerd worden als deze nog in de Meubelloods staan.
  • Wanneer goederen bezorgd moeten worden, betaalt de ontvanger vooraf in de Gift City aan Klus in de Wijk € 15,- (dit is een onkostenvergoeding voor de autokosten van Klus in de Wijk die wij voor Klus in de Wijk in ontvangst nemen). Zonder betaling van deze € 15,- wordt niet bezorgd. Eventueel kan in overleg in de regio rondom Zwolle bezorgd worden, dan zijn de kosten van Klus in de Wijk € 20,-. Zijn de bezorgkosten een probleem, dan adviseren we de hulpverlener hiervoor een vergoeding te regelen bij, bijvoorbeeld, de bijzondere bijstand.

Doneren van goederen

Hebt u als particulier of bedrijf goede spullen die u niet meer gebruikt en vindt u het belangrijk dat deze nog een tweede leven krijgen, dan kunt u er anderen blij mee maken door deze te schenken aan de Gift City. Indien nodig, kunnen er afspraken worden gemaakt om de goederen bij u op te halen.

U kunt goederen doneren door het formulier hiernaast in te vullen. Komt u er niet uit, neem dan gerust contact met ons op via 038 792 0020.

 

Reservering en aanvraag

Reserveer voor City Café
Doneer Meubels
Aanvraag Meubels
Vrijwilliger worden

Aangepaste openingstijden

Let op, het City Café is wegens besloten evenementen gesloten op:

Vr. 22 febr. van 14:00 - 17:00

Vaste openingstijden

City Café :
Di. t/m vr. 10:00 – ca. 20:30
Za. 11:00 – 17.00

Keuken :
Di. t/m vr. 11:30 – 19:00
Za. 12:00 – 16:00

Twinkelwinkel :
Ma. t/m vr. 10:00 – 17:30
Za. 11:00 – 17:00

Talentenbureau :
Ma. t/m vr. 10:00 – 17:00

Meubelloods :
Di. t/m vr. 9:30 – 12:30

Agenda

7 maart: ondernemerslunch