De Gift City bestaat 5 jaar!

We zijn ontzettend blij en dankbaar dat de Gift City vandaag, 1 mei 2020, precies 5 jaar bestaat!

De afgelopen jaren hebben we bij de Gift City aan de Rieteweg 12 in Zwolle veel mooie, dierbare, unieke, waardevolle, sportieve en soms ook lastige momenten meegemaakt.
Het bijzondere binnen de Gift City is dat iedereen binnen de stichting zijn/haar eigen plek in mag nemen.
Werken bij de Gift City is maatwerk, er bestaan zoveel unieke vrijwilligers met hun eigen verhalen en talenten.
In afgelopen 5 jaar hebben we veel toppers voorbij zien komen. Steeds meer mensen hebben het unieke concept van de Gift City met eigen ogen gezien en ervaren. Zowel klanten, hulpverleners, betrokkenen als vrijwilligers. Ook zijn er al veel mensen zo sterk geworden binnen hun werkzaamheden voor de Gift City dat ze richting een betaalde baan zijn gegaan. Hoe mooi zijn deze verhalen!

De geplande feestelijke activiteiten zullen op een later tijdstip gevierd worden.

Onder de link is een uitdagende kleurplaat voor jong en oud + een rebus, waarmee je leuke prijzen kunt winnen! De kleurplaat+rebus zijn hier als download beschikbaar: https://degiftcity.nl/…/uploads/2020/04/Rebus-kleurplaat.pdf

 

De Gift City

Bij de Gift City werken mensen op vrijwillige basis binnen één van de vijf onderdelen van de Gift City. Wekelijks komen er gemiddeld 150 vrijwilligers, ieder met zijn eigen achtergrond of verhaal, om hun kwaliteiten in te zetten in de Keuken, het City Café, de Meubelloods, de Twinkelwinkel of op het Talentenbureau. Bij de Gift City is iedereen gelijk. Arm en rijk, zwak of sterk, iedereen kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen aan het reilen en zeilen van de Gift City. En dat is nu dus inmiddels al vijf jaar lang het geval!

Bekend begrip in Zwolle

Voor mensen die een beetje bekend zijn in Zwolle is de Gift City zeker geen onbekende plek om binnen te lopen. Ook vanuit hulpverleningsinstanties worden er geregeld mensen doorverwezen om te komen werken bij de Gift City. Als mensen geïnteresseerd zijn in het doen van vrijwilligerswerk bij de Gift City is het gebruikelijk om een oriënterend intake-gesprek te voeren met een coördinator. Dan wordt er samen gekeken naar de meest geschikte werkplek die passend is bij de achtergrond van een persoon. Maar naast het doen van vrijwilligerswerk is er nog veel meer mogelijk binnen de Gift City.

Meubels voor mensen zonder financiële middelen

Gebruikte meubels ‘die een tweede leven verdienen’ worden, nadat ze zijn aangemeld bij de Meubelloods, in overleg aangenomen en opgeslagen. Mensen die kunnen aantonen dat ze onvoldoende financiële middelen hebben en zich via de website vooraf hebben aangemeld mogen langskomen en gratis meubels en witgoed uitzoeken.

Nieuwe artikelen voor halve prijzen in de Twinkelwinkel

In de Twinkelwinkel worden uitsluitend nieuwe artikelen verkocht die zijn gedoneerd aan de Gift City. Vaak zijn het nieuwe restpartijen en/of retourpartijen van bedrijven en winkels, artikelen die nog nieuw in de verpakking zitten. En ook veel nieuwe ongebruikte artikelen van en via particuliere gevers. Deze artikelen worden voor de helft van de nieuwprijs verkocht in de Twinkelwinkel. De sfeer in de winkel is rustig en de vrijwilligers die in de Twinkelwinkel werken zijn altijd bereid om mee te denken en helpen graag als er dingen onduidelijk zijn. Dat ondernemers en bedrijven samen met de Gift City meewerken aan het voorkomen van verspilling van nieuwe artikelen en dat is helemaal van deze tijd. De gun-factor die de Gift City van lokale ondernemers krijgt door het doneren van de artikelen is absoluut één van de redenen tot grote dankbaarheid.

Een afspraakje in het City Café

In het City Café kunnen gasten van de Gift City gezellig komen lunchen of dineren. Ook kun je er prima terecht voor een kop koffie met huisgemaakt gebak. Elke gast wordt vriendelijk behandelt door een gastheer/vrouw en zorgvuldig voorzien van iets te eten of drinken en ervoor te zorgen dat ze een fijne tijd hebben bij de Gift City. Niet zichtbaar voor de bezoekers, maar minstens zo belangrijk is wat er ondertussen gebeurd in de Keuken. Onder begeleiding van een chef-kok en leidinggevenden wordt er daar door de vele vrijwilligers achter de schermen hard gewerkt aan de heerlijke gerechten.

Toekomst

Zonder vrijwilligers, financiële steun of praktische support kan de Gift City niet bestaan. Dat het al 5 jaar lang lukt om op deze unieke wijze de Gift City draaiende te houden is bijzonder te noemen. Meer dan 125 vrijwilligers zijn in de afgelopen 5 jaar al doorgestroomd naar een duurzame betaalde baan, via onder andere de bekende ondernemerslunch en vele andere vrijwilligers hebben weer een doel, vriendschappen, plezier en structuur in hun leven gekregen. De persoonlijke groei die veel mensen er doormaken, de mooie feesten en partijen die er georganiseerd worden en de veilige plek die het voor velen mag zijn zal hopelijk ook na 1 mei weer voor velen een mooiere invulling en toekomst brengen!