Van Meubelloods naar betaalde baan!

 

‘Dat ik weer zoveel voldoening uit mijn werk zou kunnen halen en dat ik het jammer zou vinden om ermee te stoppen had ik een paar jaar geleden nooit verwacht!’ Bart* heeft bijna twee jaar bij de Gift City in de Meubelloods gewerkt en gaat nu weer de stap maken naar een betaalde baan.

 ‘Ik ben erg blij en dankbaar dat ik bij de Gift City de kans heb gekregen om weer werkervaring op te doen en een ritme te vinden. De werksfeer is binnen de Gift City erg prettig en ik had fijne collega’s om me heen.

Toen ik in een burn-out zat was een structurele betaalde baan een te grote belasting en geen optie. En als er dan een organisatie zoals de Gift City op je pad komt is dan bijzonder. Dat bleek precies de oplossing voor wat ik nodig had, een baan zonder druk en zonder dat er van alles moest. Het motto binnen de Gift City is namelijk: ‘Niks moet, alles mag. Maar vrijwillig is niet vrijblijvend!’. En het idee achter de Gift City is helemaal mooi, mensen die in de reguliere samenleving niet meekomen verder te helpen. Veel van hun zie je binnen de Gift City opbloeien en weer sterker worden doordat ze het echt samen en met elkaar doen’.

 

Bart was net voor de corona maatregelen met een bedrijf in gesprek geraakt en gelukkig heeft dat geen invloed gehad op zijn sollicitatieprocedure. Zijn eerste gesprek heeft een vervolg gekregen en inmiddels is bekend dat hij halverwege juni aan de slag kan bij dat bedrijf. Hoe mooi is dat!

 

‘Nu ik sterker ben is het tijd om de volgende stap te zetten richting een betaalde baan. Maar ik vond het erg prettig om deze ervaring op te doen en binnen mijn werk in de Meubelloods het administratieve gedeelte met het persoonlijke contact af te wisselen’, vertelt Bart. ‘Mensen die bij de Meubelloods komen zijn vaak erg dankbaar. Het is niet makkelijk om toe te moeten geven dat je niet zelf voor je meubels en je gezin kunt zorgen en om hulp te vragen. Mensen laten hierin toch hun kwetsbare kant en afhankelijkheid zien.

 

Ik heb heel fijn gewerkt bij de Gift City en mooie stappen gemaakt in mijn herstelproces. Ondanks dat ik erg blij ben met mijn nieuwe baan is het toch jammer om afscheid te moeten nemen. De collega’s van de Gift City wens ik alle goeds toe en ik ben dankbaar voor de mooie samenwerking en contacten die ik heb opgedaan. Nu is het tijd om verder te gaan!’

 

*Bart is niet zijn echte naam, uit privacy overwegingen is er een alternatieve naam gebruikt. Echte naam bij redactie bekend.