Door de MEUBELLOODS een thuis voor mensen creëren

Hoe vaak verhuisd een mens gemiddeld in zijn of haar leven? En bij elke verhuizing komt vaak weer het besef hoeveel (on)gebruikte goederen je in de loop der tijd verzameld. Maar ook van hoeveel van die (on)gebruikte goederen je het bestaan eigenlijk niet eens meer weet omdat ze ergens op zolder staan. En dat is ontzettend jammer en zeker niet nodig!

Tweede leven

Bij de Meubelloods krijgen deze meubels en andere artikelen nog een heel belangrijk tweede leven en kun je goed met deze goederen terecht.  De Meubelloods is een onderdeel van de Gift City waar gebruikte (of soms zelfs nieuwe) meubels en andere artikelen worden binnengebracht. Deze worden vervolgens gratis beschikbaar gesteld aan mensen die geen geld hebben om deze goederen zelf aan te schaffen. Meubels en artikelen die bij mensen ergens op een zolder belanden kunnen hier nog een belangrijke rol vervullen en mensen helpen bij het inrichten van hun huis en leven.

Doelgroep

De meubels en andere artikelen die in de Meubelloods staan zijn nog goed. Deze artikelen zijn niet voor zomaar iedereen bedoeld. Van tevoren moeten mensen zich laten aanmelden via de website van de Gift City door een hulpverlener. Dan kan er een afspraak gemaakt worden om langs te komen om artikelen uit te zoeken. Het aanbod is enorm divers, van banken, tafels tot witgoed en kinderwagens. Hoe mooi is het dat deze spullen zo goed terechtkomen en mensen blij naar huis gaan!

Er zijn uiteraard wel enkele voorwaarden verbonden voordat je in aanmerking kunt komen voor spullen uit de Meubelloods. Zo moeten mensen zelf geen financiële middelen hebben om deze goederen aan te schaffen en men moet in Zwolle wonen.

Vrijwilligers

Voor dit mooie werk zijn er uiteraard ook mensen nodig om dit in goede banen te laten verlopen. Op dit moment is er nog ruimte binnen het enthousiaste team van vrijwilligers. Heb jij nog tijd over? Neem dan eens een kijkje op deze website bij de vacatures.