Diploma-uitreiking Deltion College in het City Café

Een tijdje geleden kwam er vanuit het Deltion College de vraag bij de Gift City of er in het City Café ook mogelijkheden waren om een diploma-uitreiking te organiseren.  Vanwege de corona maatregelen is het voorlopig niet mogelijk om een diploma-uitreiking op hun eigen locatie te verzorgen.

Nu het City Café weer haar deuren heeft mogen openen was er zeker de bereidwilligheid om te kijken naar de mogelijkheden. Samen is er gekeken naar wat de wensen van het Deltion College waren en wat de mogelijkheden binnen de Gift City zijn in deze bijzondere tijd. Het idee was om alles op één dag plaats te laten vinden, maar dat bleek logistiek niet haalbaar. Daarom is ervoor gekozen om de diverse diploma-uitreikingen over twee dagen te spreiden. Dubbel feest in de Gift City dus!

Puzzelen

Op 30 juni en 1 juli hebben een aantal groepen leerlingen hun diploma in ontvangst mogen nemen in het City Café. Het ging uiteindelijk om drie diploma-uitreikingen per dag met telkens een groep van 30 personen. Elke leerling mocht één ouder of gast meenemen naar de uitreiking. Wie had dit een aantal weken kunnen dromen, dat er weer bijeenkomsten als deze zouden mogen plaatsvinden!

Genoeg reden voor een feestelijke diploma-uitreiking dus. Ook de docenten hebben deze dagen flink hun best gedaan en een waardevolle bijdrage geleverd in de festiviteiten. Met leuke versieringen wisten ze er voor de leerlingen en hun familie een mooie en speciale afsluiting van een belangrijke periode in hun schoolcarrière van te maken.

Natuurlijk was het best even puzzelen over hoe er handen en voeten moest worden gegeven aan de festiviteiten in combinatie met de maatregelen die het RIVM heeft opgelegd. Zo kwamen de gasten binnen met het registreren van hun naam, het ontsmetten van handen met alcohol en het behouden van 1.5 meter afstand van elkaar. Vervolgens kreeg elke gast bij binnenkomst een feestelijk welkomstdrankje met een heerlijke huisgemaakte petitfour.

Een diploma met een gouden randje  

Het blijft bijzonder dat elke leerling met zijn/haar eigen verhaal toch zover gekomen is dat ze een diploma in ontvangst konden nemen. Waar de één fluitend door de opleiding is gefietst heeft een ander daar veel meer hobbels in ondervonden en het hun meer tijd en energie gekost. Tijdens het tekenen van hun diploma kreeg elke leerling van het Deltion College daarom een korte persoonlijke speech met daarbij enkele beelden op de beamer getoond door één van de docenten. Aansluitend mochten alle leerlingen gaan staan en kregen van hun ouder of gast een broche opgespeld. Na de officiële diploma-uitreiking was het tijd voor ontspanning en werd er door de vrijwilligers van de Gift City af en aan gelopen met de lekkerste hapjes.

Daarna was het na elke diploma-uitreiking flink aanpoten door de vrijwilligers om het City Café weer op te ruimen en schoon te maken voor de volgende groep. Want de tijd vloog letterlijk beide dagen voorbij, en voor iedereen er erg in had stond de volgende groep alweer te popelen om hun diploma in ontvangst te nemen.

Al met al was het een heel vrolijk en gezellig geheel. Een diploma-uitreiking met een gouden randje, misschien niet zoals iedereen zich die in eerste instantie had voorgesteld, maar zeker één om nooit te vergeten.