Meubelloods

001

 

De City Meubelloods

De Gift City werkt samen met Klus in de Wijk (distributie) en Present Zwolle (advies) bij het verzamelen en uitdelen van goederen voor mensen in Zwolle. Lees deze pagina goed door, met ingang van 20 september 2016 zijn er wat dingen veranderd.

Voor wie zijn de goederen van de Meubelloods?

Mensen die begeleid worden door Maatschappelijke Organisaties, kunnen goederen zoals banken, bedden, kasten en witgoed uitzoeken bij de City Meubelloods. Ook is er een kleine hoeveelheid kinderwagens / buggy’s etc.

Dit kan alleen wanneer zij:

  • geen geld hebben om deze goederen zelf aan te schaffen
  • er geen bijzondere bijstand e.d. van de Gemeente Zwolle mogelijk is
  • het niet mogelijk is om op andere manieren hier goedkoop aan te komen of te sparen
  • zij in Zwolle wonen

Hulpverleners van Maatschappelijke Organisaties kunnen voor hun cliënt een aanvraag indienen door het aanvraagformulier hiernaast in te vullen.

Waarom doen we het zo?

De vraag naar goederen is hoog. Daarom zien wij ons genoodzaakt om specifieke vragen te stellen over de urgentie van het ontvangen van goederen door cliënten, zo kunnen we ervoor zorgen dat de mensen die het hardst goederen nodig hebben, gebruik kunnen maken van deze dienst.

Doneren van goederen

Hebt u als particulier of bedrijf goede spullen die u niet meer gebruikt en vindt u het belangrijk dat deze nog een tweede leven krijgen, dan kunt u er anderen blij mee maken door deze te schenken aan de Gift City. Indien nodig, kunnen er afspraken worden gemaakt om de goederen bij u op te halen.

U kunt goederen doneren door het formulier hiernaast in te vullen. En komt u er niet uit, neem dan contact met ons op via 038 792 0020. De Meubelloods is open van dinsdag t/m vrijdag van  09:30 –  12:30

Ontvangen van goederen

Na ontvangst van het aanvraagformulier, beoordeelt de Gift City op basis van de bovenstaande criteria of de aanvraag in behandeling genomen wordt en neemt contact op met de hulpverlener. De hulpverlener kan daarna samen met zijn/haar cliënt komen kijken bij de Meubelloods.

De openingstijden van de Meubelloods zijn van dinsdag t/m vrijdag van  09:30 –  12:30 uur en alleen na beoordeling van het aanvraagformulier.

Bezorgen, kosten en annuleren

  • De goederen kunnen worden thuisbezorgd door Klus in de Wijk in opdracht van de Gift City. Hiervoor geldt het volgende: uitgezochte goederen worden zo spoedig mogelijk thuisbezorgd om de opslagcapaciteit van de Meubelloods niet onnodig te belasten. Dat betekent dat goederen dus pas uitgezocht kunnen worden op het moment dat deze ook daadwerkelijk thuisbezorgd kunnen worden (en niet als dat pas een paar weken later kan).
  • Goederen die uitgezocht zijn, kunnen alleen kosteloos geannuleerd worden als deze nog in de Meubelloods staan
  • Wanneer goederen bezorgd moeten worden, betaalt de ontvanger vooraf aan de Gift City € 10,- (bestemd voor de autokosten van Klus in de Wijk). Zonder betaling van deze € 10,- wordt niet bezorgd.

 

 

Aanmelden om in aanmerking te komen

Spullen doneren aan de meubelloods